Om
Sångerska bröllop

OM MIG


Namnet Sister Voice kommer ifrån min tidiga karriär där jag sjöng på familjemedlemmars dop och bröllop. När jag började utöva sången professionellt kändes det viktigt att mina framträdanden fortfarande hade en varm och personlig prägel, som om ens syster framförde sången. Utöver att frilansa som sångerska är jag även sjuksköterska och därför var namnet Sister Voice givet.

Att uttrycka mig genom musik och dans har alltid varit min passion. Som ung drömde jag om att bli artist och sjöng flitigt med i låtarna till mina idoler. Jag gick i musikklass i skolan och tog sång- och pianolektioner samt tog olika dans-, musikal- och showkurser.


Efter studenten bestämde jag mig för att satsa på mina drömmar. Jag gick då Kulturamas musikalutbildning samt yreksutbildning för pop-, rock-, jazz- och soulartister mellan åren 2005 - 2007. År 2005 deltog jag även i Idol, där jag tävlade i kvalprogrammen som en av de 24 sista deltagarna.


Efter min musikutbildning fick jag min första roll som röstskådespelerska och började dubba filmer och serier. Samtidigt släppte jag ett soloalbum under artistnamnet Hilda (finns på Spotify). Trots mina ambitioner om en artistkarriär insåg jag snabbt att skivbranschen inte var något för mig. Att som ung tjej armbåga sig fram i ett hårt klimat krävde mer än jag var villig att offra och jag började studera till sjuksköterska. 

Mitt intresse för dubbning växte sig dock allt starkare; här fick jag uttrycka mig genom min röst i både tal och sång, utan offentlighetens strålkastarljus! Sedan dess har jag fortsatt med röstskådespeleri och sång. Jag har även ett stort intresse för körsång och har både lett en pop-kör samt sjungit i olika körer och vokalensemble.


Samtidigt arbetade jag sjuksköterska på sjukhus och senare som distriktssköterska inom barnhälsovården, vilket var fantastiskt roligt. År 2021 tog jag dock en paus från sjuksköterskeyrket för att satsa helhjärtat på mina röstjobb. Jag skaffade mig även en egen studio och arbetar nu frekvent både i min egen och i externa studios.


Idag ägnar jag dagarna åt att dubba filmer och serier, spela in voice-overs och speakerjobb samt att sjunga. Som sångerska anlitas jag oftast till att sjunga på dop, bröllop, begravningar m.m. Min utbildning samt långa erfarenhet som sångerska gör att jag är trygg med  och behärskar olika genrer, som pop, jazz, soul och visa.